Airsoft-Pieksämäki
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Airsoft-Pieksämäki

#pmksoft
 
PääsivuPääsivu  Latest imagesLatest images  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW

Siirry alas 
3 posters
KirjoittajaViesti
NovaJinx
Viestien lukumäärä : 41
Join date : 05.05.2008
Ikä : 38
Paikkakunta : Pieksämäki

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Empty
ViestiAihe: Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW   Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Icon_minitimeLa Elo 29, 2009 3:44 pm

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Pdw5

Suonenjoen kellopeleissä ihastuin lainaamaani Maruin MP5K:n loistavaan käsiteltävyyteen ja samalla kaasuaseet osoittivat jälleen, ettei niihin yksinkertaisesti voi sataprosenttisesti luottaa. Niinpä päätin ottaa tilaisuudesta vaarin kun huomasin erään liikkeen tarjoavan MP5K:ta huokeaan hintaan. Kyseessä on siis kiinalaisen Galaxyn MP5K A4 PDW, joka on kopio Maruin vastaavasta jo varsin iäkkäästä mallista.

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW PdwboxKatsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Pdw4

Aloittakaamme lyhyellä kertauksella oikean MP5K:n historiasta. Kyseessä on siis supersuositun ja kaikkien tunteman saksalaisen Heckler & Kochin MP5-konepistoolin variantti, joka kehitettiin erittäin lyhyiden etäisyyksien yhteenottoihin sekä erikoisryhmille, jotka tarvitsivat helposti kannettavaa ja piilotettavaa asetta pistoolia suuremmalla tulivoimalla. MP5K (K niin kuin Kurz) eroaa isoveljestään huomattavasti lyhyemmällä piipulla ja lukkouumalla sekä kevyemmällä lukolla (jonka vuoksi MP5K omaa korkeamman tulinopeuden). MP5K ei myynyt kummoisesti, mutta siitä jatkokehitelty PDW-malli (Personal Defence Weapon) sai osakseen kohtalaisen suurta suosiota. Alkuperäisessä Kurzissa ei ollut minkäänlaista tukkia ja siten aseen kontrollointi sarjatulella oli jokseenkin vaikeaa huolimatta etuosan pystykahvasta. Kurzin piippu myös loppui etutähtäimen tasalle, jolloin siihen ei voitu kiinnittää lisävarusteita. PDW-malli lisäsi soppaan taitettavan tukin sekä pidensi piippua muutaman sentin ja lisäsi siihen kolmiulokkeisen pikakiinnityksen, tehden siitä yhteensopivan perus-MP5:n äänenvaimentimien kanssa.

Galaxyn MP5K A4 PDW on täysin häikäilemätön kopio Japanin Maurin vastaavasta airsoft-pyssystä. Kyseessä on jokseenkin niin kompakti versio täysimittaisesta sähköaseesta kuin mahdollista ja iästään huolimatta Maruin MP5K:ta näkyy pelikentillä kohtalaisen viljalti erityisesti nuorien ja aloittelevien pelaajien käsissä. Aseessa tiivistyy pelitehokkuus paremmin kuin missään muussa kuulapyssyssä - luotettavuus, laajennettavuus, erinomainen käsiteltävyys sekä keveys ja lisä- sekä varaosien paljous. Kiinan mies näki markkinaraon halvalle kopiolle ja siten Galaxy toi markkinoille sekä perus-MP5K:n että PDW-mallin puoleen hintaan Japanin Jätin vastaavista. Itse olen suosinut Maruin pyssyjä, sillä arvostan ennen kaikkea tarkkuutta ja luotettavuutta, mutta tällä kertaa diili vaikutti liian hyvältä - reilulla satasella himoitsemani pyssy olisi minun.
Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Pdw3
Käykäämme itse asiaan. Kiinan miehen PDW on täysin päivänselvä apinointi Maruin vastaavasta ja halpa hinta ei tule yksin - aseen viimeistely on varsin karua. Galaxyn pyssy on ehtaa muovia ja materiaalin kestävyys tuntuu olevan jokseenkin huonompaa kuin Maruin. Esimerkiksi tähtäinkiskoa kiinnitettäessä Galaxyn PDW päästeli inhottavia naksahduksia, jotka kielivät sangen halvasta runkomateriaalista ja takimmaisen kiinnitysuran reunasta tosiaan lohkesi pieni palanen. Asia ei välttämättä ole niin vakava kuin olettaisi, sillä MP5K on hyvin pieni ase ja siten sen runkoon ei pääse helposti muodostumaan kohtuutonta rasitusta. Valusaumoja löytyy sieltä täältä ja erityisesti tukki on halvan oloisesti toteutettu. Tukin materiaali on liukasta vaikkakin karhennettua muovia eikä perän ja olkapään välille muodostu minkäänlaista kitkaa - tämän tosin korjaa käden käänteessä parilla kierroksella erkkaa. Metalliosat on maalattu kiiltävällä mustalla maalilla Maruin käyttämän mattamustan sijaan ja vaikuttavat olevan samaa halpaa murometallia kuin japanilaisessa esikuvissaan. Metalliosia ovat etutähtäin, latauskahva, vaihdin, liipaisin sekä lippaanvapautin. Etutähtäimen jyvässä oli hieman rosoista reunaa, joka osaltaan kielii kiinalaisen karusta jäljestä.

Ulkoisesti ase on siis sangen karua jälkeä mitä viimeistelyyn ja materiaalivalintoihin tulee, mutta metrin päästä eroa Maruin vastaavaan on mahdoton huomata. Mitoiltaan pyssy vastaa täysin Maruin PDW:tä ja siten on yhteensopiva moninaisten lisäpalikoiden kanssa. Esimerkiksi korkeaprofiilinen Maruin G3/MP5-tähtäinkisko meni pyssyyn heittämällä kiinni. Piipun päästä löytyvät 14mm vastapäiväkierteet kuten pitääkin, mutta kierteitä normaalisti peittävä suojakorkki puuttui - mahdollisesti inhimillinen virhe Galaxyn kokoonpanolinjalla tai silkka säästötoimenpide. Luonnollisesti piipusta löytyy kolmiulokkeinen pikakiinnitys, johon aseen mukana toimitettava erillinen muovinen liekinhajotin kiinnittyy. Maruin pyssy ei runkomerkinnöillä juhlinut ja Galaxy on ottanut asian vielä kevyemmin - rungosta ei tulenvalintakuvioiden lisäksi löydy sitten minkäänlaisia merkintöjä.

Pekingin pojat ovat niittäneet mainetta paitsi pyssyjen halvalla hinnalla, myös niiden mukana toimitettavilla kylkiäisillä ja Galaxy ei ole tästä poikkeus. PDW:n mukana toimitetaan peräti kaksi lipasta: pitkä hicap sekä ilahduttavasti lyhyt muovinen regu. Lisäksi perinteisen lataustikun sijaan paketista löytyy pieni BB-loader, pieni pussi kuulia, heppoisen oloinen kantohihna, puhdistustikku, asiaankuuluvat paperit sekä akku. Suomalainen kauppias tosin oli vastuuntuntoisena raakannut kiinalaisakun paketista pois mikä on sinänsä fiksu veto kiinalaisten akkujen vaihdellessa nippa nappa toimivista suorastaan hengenvaarallisiin. Japanilaisen edeltäjänsä lailla Galaxyn PDW käyttää AK-tyypin tikkuakkua, joka sijoittuu putkeen rataslaatikon päälle. Tilaa on erittäin vähän ja ilman tukin muuntamista suuremmasta akusta on turha haaveilla. Liitin löytyy irroitettavan etukahvan alta ja samasta paikasta löytyy myös hop-upin säätövipu.

Rataslaatikkona MP5K-sarjassa on luotettavuudestaan tunnettu versio 3, joten pyssyn virittäminen ei ole ainakaan koneiston kuorista kiinni. Galaxyn PDW omaa teräsrattaat ja metallilaakerit, joten ainakin periaatteessa pykälää vahvemman jousen voi heittää suoraan kiinni sen kummempia pelkäämättä. Itse en näe juurikaan syytä virittämiseen näin pienessä aseessa varsinkin kun kiinalaiset ovat tapansa mukaan laittaneet pyssyyn vakiona Maruita karvan verran vahvemman jousen. Galaxyn PDW kronottaa siis 0.2g kuulilla keskimäärin 95m/s.

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Pdw1

Sitten pelikentille. Galaxyn kone sai tulikasteen Lahden softaajien ykköspaikalla Tiilitehtaalla. Alkuun ilmeni muutama ongelma: aseen hoppi antoi keskiasetuksillakin 0.25g kuulille niin järjettömän kierteen, että vipu oli pakko säätää lähes nolla-asentoon. Tätä ikävämpi pulma oli aseen mukana tulleiden lippaiden kehno toiminta. Pieni 28:n kuulan regu syötti erittäin huonosti ja 240 ammuksen hicap toimi kelvollisesti vain kertatulella. Onneksi tilasin aseen mukana setin King Armsin 100:n kuulan muovilippaita, jotka puolestaan pelittivät mainiosti. Myös pyssyn mukana tullut BB-loader sisälsi pienen lapsuksen - latausvivun lukitustappi oli liian tiukka eikä vipua siten saanut lukittua ala-asentoon sitten millään. Muuten loader toimi moitteetta.

Vaan kun alkukankeudesta päästiin, PDW näytti kyntensä toden teolla. Ilahduttavasti ensimmäisessä erässä tulikosketus saatiin muutamassa minuutissa ja vihollinen oli juuri sopivan matkan päässä aseen keskikantaman kyvykkyyden testaamiseen. Löin siis reilusti Kiinan koneen käyntiin ja yllätys oli suuri. Pikku pyssy ampui hämmästyttävän tarkasti ja kuulan lentovauhti oli todellakin sitä mitä paketissa luvattiin. Valehtelematta ainakin tämä Galaxyn PDW selättää reilusti Maruin vakiosähköt niin tulivoimassa kuin tarkkuudessakin. Tulinopeus tuntui myös olevan karvan verran Maruin PDW:tä reippaampi, mikä johtunee Galaxyn aseen vakiona sisältämistä metallilaakereista.

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Pdw2

Noin kymmenen onnistuneen teilauksen jälkeen meikäläiselle oli selvää, että tämä pyssy jos mikä on pelitehokkuuden riemuvoitto. Se on tarkka, tehokas, halpa ja lähes painoton isoihin rynkkyihin tottuneelle. Mittojensa ansiosta PDW ei tule tielle tiukimmissakaan tilanteissa ja tarjoaa tulivoimansa lisäksi huomattavasti AEP:itä paremman laajennettavuuden. Suhtaudun edelleen kiinapyssyihin skeptisesti (kokemukset Kalashin AK:sta ja DBoysin solteista eivät omalta osaltani ole järin mairittelevia), mutta tämä tussari ansaitsi paikkansa uutena suosikkinani. Suosittelen.
Takaisin alkuun Siirry alas
samsam

samsam


Viestien lukumäärä : 92
Join date : 02.03.2009
Ikä : 31
Paikkakunta : Pieksämäki

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Empty
ViestiAihe: Vs: Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW   Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Icon_minitimeLa Elo 29, 2009 6:51 pm

erittäin hyvä ja kattava katsaus kyseisestä aseesta. itsekkin ajattelin galaxyn mp5k:ta mutta sainkin vaihdossa maruin mp5:sen.
Takaisin alkuun Siirry alas
pöde
Viestien lukumäärä : 15
Join date : 25.10.2009
Paikkakunta : KPO

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Empty
ViestiAihe: Vs: Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW   Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Icon_minitimeSu Loka 25, 2009 1:31 pm

Paljonko sait lähtönopeudeksi?
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Empty
ViestiAihe: Vs: Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW   Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW Icon_minitime

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Katsaus: Galaxy G5 MP5K A4 PDW
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Halvat aseet
» Katsaus: Maruzen Vz.61 Skorpion
» Katsaus: Venäläinen Flecktarn D-BDU
» Katsaus: Splav Bekas-taistelupuku
» Katsaus: Force 21 Singapore Armed Forces LBV

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Airsoft-Pieksämäki :: Yleinen keskustelu :: Yleinen keskustelu-
Siirry: