Airsoft-Pieksämäki
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Airsoft-Pieksämäki

#pmksoft
 
PääsivuPääsivu  Latest imagesLatest images  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai

Siirry alas 
3 posters

Sunnutai vs. Lauantai
Lauantai
Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Vote_lcap38%Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Vote_rcap
 38% [ 5 ]
Sunnuntai
Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Vote_lcap31%Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Vote_rcap
 31% [ 4 ]
Kumpi vain
Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Vote_lcap31%Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Vote_rcap
 31% [ 4 ]
Ääniä yhteensä : 13
 

KirjoittajaViesti
FinnViking

FinnViking


Viestien lukumäärä : 367
Join date : 29.08.2011
Ikä : 23
Paikkakunta : Pieksämäki

Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Empty
ViestiAihe: Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai   Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Icon_minitimeMa Toukokuu 16, 2016 9:05 am

Tästä oli edellisissä peleissä puhetta, ja mielestäni olisi mielenkiintoista keskustella asiasta. Pyytäisin kaikkia lukemaan tekstini asiasta tuossa alla sekä kertomaan oman kantansa, sekä jättämään äänen tuohon äänestykseen. Toivottavasti saamme keskustelua aikaan ja tiedämme jatkossa, milloin pitää pelejä.

Viikonloppupelien päivä? Sunnuntai vai lauantai? Tästä on jokaisella oma kantansa, sekä perustelunsa, alla kerron omani sekä vertaan päiviä toisiinsa. Laiskoille löytyy tekstin perästä yhteenvetoni.

Lauantai

Lauantai on viikonpäivistä kuudes, sunnuntaita edeltävä ja perjantaita seuraava päivä, sinänsä turha, mutta mainio pelipäivä. Lauantaina pidetyt pelit jättävät palautumisvaraa sunnuntaille, jolloin voi tehdä vaikka koulutöitä tai pelata videopelejä nimittäin olen pois koulusta tällä hetkellä huonon olon takia ja uskallan sanoa, että peleillä on osansa tässä allergioiden lisäksi. Lauantai on mainio päivä myös siinä mielessä, että monella ei ole paljoa tekemistä silloin ja ulkopaikkakuntalaiset (poislukien varkaus ja muut josta vaikka pyöräilee tänne peleihin maanantai-illaksi) pääsevät kauempaakin Pieksämäen mainioihin peleihin ilman kiirettä, että kerkeää sunnuntai-illaksi nukkumaan kotiin seuraavaa työ/koulupäivää varten. Omasta mielestäni lauanai on se parempi pelipäivä, koska se jättää varaa palautua sunnuntaille ja sunnuntai jää vapaaksi koulutöille sekä videopeleille, lauantai vaan tuntuu pidemmältä, koska se on keskellä viikonloppua. Joillakin on varmaan töitä lauantaisin, joka voi aiheuttaa ongelmaa aikataulujen kanssa, mutta monet työskentelevät myös sunnuntaisin tai tekevät vuorotyötä, jonka takia ei välttämättä pääse viikonlooppupeleihin kumpanakaan päivänä. Pelit voi myös aloittaa vaikka klo 12.00, jolloin ne kestävät myös myöhempään, jonka seurauksena pääsee mahdollisesti myös töiden jälkeen mukaan.

+/-
+ Palautuminen sunnuntaina, eikä töissä tai koulussa maanantaina
+ Aikaa koulutöille sekä videopeleille tai muulle vastaavalle aktiviteetille
+ Ulkopaikkakuntalaisille vähemmän kiirettä
-  Mahdolliset työt
-  Kaupat ovat auki pidempään lauantaisin

Sunnuntai

Sunnuntai taas on lauantaita seuraava päivä ja sekin vallan mainio viikonloppupeleille, syyt siihen ovat oikeastaan peilikuva lauantaista. Sunnuntaina pidetyt pelit jättävät lauantain vapaaksi, jolloin saa viettää viikonlopun alun rauhassa, ja lopettaa sen viikonloppupeleihin. Videopelejä voi pelata lauantaina ja siinä samassa hoitaa koulutyöt ja vaikka käydä kaupassa. Sunnuntai on vapaa lähes jokaisella työpaikalla, poislukien kaupat jotka ovat auki tai ammatit, joita tarvitaan kellon ympäri ym. Mielestäni sunnuntaisin pidetyt pelit, vaikka ovatkin jo melkein perinne Pieksämäellä, tuntuvat lopettavan viikonlopun nopeammin, koska niiden jälkeen on aikaa vain syödä, saunoa, viettää vähän aikaa ja mennä nukkumaan.

+/-
+ Lauantai vapaana
+ Perinne
+ Varmempi vapaapäivä
+/- Lopettavat viikonlopun
-  Jättää vähän aikaa sunnuntaille
-  Mahdolliset työt
-  Mahdolliset juhlat


Kuten näemme, on molemmissa päivissä puolensa. Toivottavasti kaikki mietitte, mikä on itsellenne paras päivä ja otatte kantaa asiaan. Toivottavasti tämä myös avarsi mielipiteitänne, jättäkää kommenttia ja lisäystä alle. Ottakaa kantaa vapaasti, mutta muistakaa perustella se järkevästi, ettei tule mitään typeryyksiä. Punnitkaa vaihtoehtoja ja keskustelkaa aiheesta vapaasti alla. Muistakaa myös jättää äänenne äänestykseen.
Takaisin alkuun Siirry alas
Tetris
Viestien lukumäärä : 192
Join date : 22.11.2009
Ikä : 24
Paikkakunta : Pieksämäki

Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Empty
ViestiAihe: Vs: Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai   Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Icon_minitimeMa Toukokuu 16, 2016 4:12 pm

Omasta mielestä ehdottomasti lauantai! Tämä siksi että lauantaina jää illaksi vielä roimasti aikaa tehdä mitä ikinä lystää ja omalla kohdalla kaikki varustehuoltokin tuntuu sujuvan mutkattomammin kun ei seuraava arkiviikko paina vielä päälle. Pelejä lopeteltaessa tulee aina sellainen syvä huohahdus että: "Onneksi on vielä huominen vapaana, eikä oo kiire."

Tuosta pelien kestosta vielä että itselle ainakin kelpaisi jos pelit kestäisivät yhdestätoista sinne viiden persuksille, kumminkin yleensä joskus neljän aikoihin alkaa seurakunta harvenemaan jo sillä vauhdilla että pelit loppuvat melko nopeasti siihen. Mikähän tämänkään takana on: aserikot, akkujen tyhjenemiset, kuulien loppumiset vai alkaako porukka olemaan jo niin tööt ettei enää jaksa sykkiä sammaleelta toiselle?

Perinteestä en osaa sanoa mutta ei kai sunnuntai nyt mikään järisyttävästi enemmän käytetty pelipäivä ole? En tosin viitsi mennä peli-ilmoituksia laskemaan että kumpi nyt on se yleisempi joten tälle en saa mitään varmuutta ja tämä mielipide kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa.

Jätin nyt viikonloppuna tulematta peleihin osaksi siksi että ne olivat sunnuntaina. Tässä painoi tosin myös se että nyt on pari-kolme viikkoa ollut tämänkin lajin kanssa aika aktiivista joten päätin pitää ihan vaan vapaa viikonlopun. Täytyy kyllä sanoa että lauantai pelipäivä olisi kolottanut paljon enemmän kasata kamppeet ja lähteä hippasille kuin mitä sunnuntai.
Takaisin alkuun Siirry alas
PufferfishPrincess

PufferfishPrincess


Viestien lukumäärä : 5
Join date : 01.03.2016
Ikä : 23
Paikkakunta : Oulu

Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Empty
ViestiAihe: Vs: Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai   Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Icon_minitimeTi Toukokuu 31, 2016 7:08 pm

No itsellenihän käy tämän astetta kaukaisemman sijainnin takia pelkästään lauantai, sillä sunnuntai menee aina kotimatkassa. Jos Pieksämäellä tai lähiseudulla sattuisin asumaan, olisi lauantai siltikin mieluisampi päivä, sillä monesti sunnuntaina haluaa juuri tehdä koulujuttuja ja vain olla sekä lisäksi sunnuntait ovat yleisempiä päiviä kaikenmaailman naapurin mummon kissanristiäisille, kun taas lauantai on usein se päivä kun on aikaa ja halua tehdä asioita. Lisäksi sunnuntaina (yleensä tietenkin illalla...) mieleen tulee niitä "ainiinjoo sekin piti tehdä"-hetkiä esim. koulun kanssa ja pelien jälkeen väsyneenä joku pitkä essee ei oikein houkuttele. Anteeksi viestin lyhyys mutta tahdoin osallistua keskusteluun.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Empty
ViestiAihe: Vs: Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai   Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai Icon_minitime

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Viikonloppupelien päivä, sunnuntai vs. lauantai
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Viikonloppupelit 23. ja 30. päivä
» Viikonloppumätöt selkiöllä (1.7) Lauantai
» Vkl-peli Nikkarila - lauantai 30.9
» Sunnuntai mähinät 18.12. Selkiönkalliolla
» Moneltako alkaa sunnuntai pelit 18.11

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Airsoft-Pieksämäki :: Yleinen keskustelu :: Yleinen keskustelu-
Siirry: