Airsoft-Pieksämäki
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Airsoft-Pieksämäki

#pmksoft
 
PääsivuPääsivu  Latest imagesLatest images  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Kniemi 22.8.2010

Siirry alas 
+4
ökkölänpökö
vatkain
Pöllänen
Rahi
8 posters
KirjoittajaViesti
Rahi

Rahi


Viestien lukumäärä : 490
Join date : 01.05.2008
Ikä : 38
Paikkakunta : Päämaja

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeSu Elo 22, 2010 5:37 pm

Kirjoitelkaa tänne kommentteja ja parannusehdotuksia erityisesti päivän ensimmäisestä erästä. Kirjoittelen itse vielä omasta toiminnasta ja pelin alkuperäisestä ideasta myöhemmin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Pöllänen

Pöllänen


Viestien lukumäärä : 130
Join date : 03.05.2008
Ikä : 29
Paikkakunta : JKL

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeSu Elo 22, 2010 6:28 pm

juu.todella hauskaa oli kokeilla uutta pelimuotoa (joka oli aivan loistava). ja kiitokset hyvistä peleistä.
Takaisin alkuun Siirry alas
vatkain

vatkain


Viestien lukumäärä : 21
Join date : 01.08.2009
Ikä : 28
Paikkakunta : Kangasniemi

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeSu Elo 22, 2010 6:34 pm

parhaat viikonloppu pelit ikinä. ensimmäinen erä tuli ainakin minulle ihan puskista, niin kuin tuli vihollisetkin Very Happy mukavaa vaihtelua tavalliseen "mättö aloitukseen"! Näitä lisää!
Takaisin alkuun Siirry alas
ökkölänpökö

ökkölänpökö


Viestien lukumäärä : 73
Join date : 09.12.2009
Ikä : 29
Paikkakunta : Kuopio

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeSu Elo 22, 2010 6:52 pm

Hyvät pelit oli sää suosi, pelaajia suht paljon ainakin ekassa pelissä oli vielä. Uusi pelimuoto oli todella hyvä ja pistooli mättökin oli kivaa kun porukkaa riitti siihenkin tulemaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Darkki

Darkki


Viestien lukumäärä : 193
Join date : 22.04.2008

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeSu Elo 22, 2010 8:44 pm

No jooh. Oletin kyllä että pelit olisivat olleet paremmat.
Ensimmäinen hyökkäysmeininki oli hyvä mutta ensikerralla siitä pitää informoida foorumilla ihmisiä paremmin että he tietävät mitä on tulossa.
Ja jumalauta jätkät joku roti tuohon pre-game ryyppäämiseen. Suorastaan typerää että neljäsosa pelaajista rötvää offarilla ja potee krapulaansa muiden pelatessa.
Liekkö sitten väsymys tarttunut myös muihin pelaajiin kun viimeiset erät lässähtivät vähän ja siirryttiin sitäkin hauskempiin pistoolivääntöihin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Rahi

Rahi


Viestien lukumäärä : 490
Join date : 01.05.2008
Ikä : 38
Paikkakunta : Päämaja

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeSu Elo 22, 2010 11:02 pm

Lähti tällä kertaa pre-gamet joo vähän käsistä. Pahoittelut tästä omalta osaltani. Kiitos Jussille kun otit PJ:n hommat hoitaaksesi.

Aloituspelistä meinasin infota foorumilla, mutta sitten tämä unohtui. Kirjoitin kylläkin, että jotain spesiaalia tullaan kokeilemaan. Toisaalta taas tällä kertaa toimi yllätysmomentti. Näköjään toiset tykkää ja toiset ei. Tietenkin enää toista kertaa yllätysmomenttia ei ole, vaikkei foorumillakaan mitään infoa olisi, koska tällainen on jo kertaalleen kokeiltu.

Ideana oli siis, että armeija on kyhännyt uuden ja strategisesti merkittävän tutkan monttuun ja tätä oli tarkoitus esitellä VIP:lle. Vihollisen liikkeistä oli saatu tietoa, muttei mitään merkittävää. Siksi suht löyhät vartiointitoimenpiteet. Meidän tiedustelupartiolla taas oli ensisijaisena tehtävän tuhota tutka ja toissijaisena eliminoida VIP. Tämän jälkeen oli tarkoitus siirtyä noutopisteelle myllylle. En tiedä kertoiko Jussi, mutta meillä oli 1 lääkintämiesnauha/taistelija käytössä, jos ihmettelitte.

Mitä nyt tässä tulee mieleen, niin pelinalku olisi pitänyt olla selkeästi etukäteen määrätty. Tällöin olisimme voineet pelin alkaessa lähestyä kohdetta, joka todennäköisesti olisi siinä vaiheessa ollut kevyesti vartioitu. Nyt olimme jo asemissa kun odottelimme pelin alkua.

Meidän taktiikkana oli laittaa 2 äijää harhauttamaan ja ottamaan tulikontakti, jonka aikana loput 3 meni virittämään pommia. Kuitenkin homma kusi ja päätettiin siirtyä pikaisesti noutopisteelle, jossa sitten olikin mähinän pääpainopiste. Matkalla törmäsimme armeijan kiertovartioon ja ainakin yksi haavoittuminen sattui.

Hyökkäys-puolustus -erässä oli jo aika väsynyttä menoa montussa. Tuntui, ettei porukka liikkunut ei sitten millään. Voi johtua myös siitä, että hajaannuimme koko montun alueelle ja pakka levisi siinä. Suurempaa porukkaa olisi pystynyt paremmin ohjailemaan. Ajan loppuessa tyydyin olemaan huutelematta "eteenpäin" yms. koska en kokenut siitä saatavan enää merkittävää hyötyä.

Kiitokset kaikille osallistujille. Pidetäänhän osallistujamäärä jatkossakin yhtä suurena!
Takaisin alkuun Siirry alas
Pantheus

Pantheus


Viestien lukumäärä : 98
Join date : 02.05.2008
Paikkakunta : Mikkeli

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeMa Elo 23, 2010 7:44 am

Ensimmäisestä pelistä ei kai koskaan ollut kirjoitettu mitään suunnitelmaa ylös, vaan kaikki suunnittelu oli hoidettu suullisesti. Sen vuoksi oli itsellänikin hieman epäselvyyttä mitä piti tapahtua ja mitä lopulta tapahtui. Olin Rahin mainitsemassa hämäysparivaljakossa, jonka tuli ammutuksi heti pelin alkuun, mutta vedimmepähän edes hieman tulta ja huomiota puoleemme. Lämärinauhoja meillä tosiaan oli yksi / henkilö, mutta tarvetta ei ollut jäädä maahan kierimään ja voivottelemaan, kun parissa sekunnissa molemmat tippuivat, jolloin lähin nauhan sitoja olisi ollut pelialueen toisella puolella.

Ensimmäisen pelin jälkeen kuivattelin yön rankkasateen kastelemia vaatteita ja varusteita yhden erän ajan, söin mitä rinkasta löytyi ja huolsin osuman saanutta alahuulta, joka turposi ja valutti senkkaa hyvän tovin.

Parastahan päivän peleissä oli osallistujamäärä! Viimeksi on yli 20 pelaajaa ollut paikalla.. en muista edes milloin. Ja kuten Jussi sanoikin myllyllä ensimmäisen pelin jälkeen, huomattavasti mielenkiintoisempaa aloittaa peli jollakin muulla tavalla, kuin kankealla "jakokahteen-mätöllä".

Koska uusia pelaajia on tullut vähitellen paljonkin jo lisää, olisi syytä kerrata taas vaihteeksi off-game käyttäytymiseen liittyvät turvallisuustekijät. Pikakelauksella:

1. Tullessasi off-game alueelle ota aseestasi lipas irti, ammu muutama laukaus(MAATA KOHTI!), jotta piippu on tyhjä, varmista ase, jonka jälkeen sormi on seuraavan kerran liipaisinkaaren sisällä, kun säädetään hoppia tai ammutaan vihollista kohti.

2. Säädetään hoppia off-game alueella selvästi syrjemmällä suuntaan, jossa ei varmasti kukaan liiku. Tämän jälkeen kohdan yksi toimenpiteet.

3. Pidetään off-game alueelle tullessa suojalasit päässä, kunnes huudetaan peli ohi. Off-game alue ei niin kaukana kuopalla ole itse pelialueesta, etteikö sinne vahingossa, etenkin kovempitehoisten aseiden kuulat vahingossa lentelisi.

4. Kiinalaisten, (normaalia) kovempitehoisten aseiden yleistyttyä on hyvä käyttää maalaisjärkeä, eikä esim porata reikä päässä reikää toisen päähän sarjatulella. Samoin osuman saaneen tulee ilmoittaa kuuluvalla äänellä osumasta. Jos et huuda, kuulien tulo jatkuu. Myöskään ampuja ei aina kuule huutoa männän hakatessa korvan juuressa. Pelinjärjestäjän salkussa on kronometri, jonka käyttöön löytyy aina apua, ja jolla voi tarkastella oman aseensa lähtönopeuksia. Pelinjärjestäjän salkku pyritään pitämään mukana jokaisessa pelissä.

Ja noin niin kuin muuten:

5. Kuunnellaan mitä pelinvetäjä ohjeistaa, esim säännöistä, pelialueen rajoista, mahdollisista rajoituksista, esim semisääntö, pelin kestosta yms. Itsellänikin menee vähän väliä osa ohjeistuksesta korvasta sisään, toisesta ulos, siksi aina voi KYSYÄ! Parempi ennen peliä, kuin pelin aikana.

6. Jokainen kerää omat roskat pois alueelta, eikä toistenkaan roskien kerääminen kiellettyä ole. Autoon, laukkuun, reppuun, taskuun muovipussi, johon syntyvät roskat voi laittaa ja kuljettaa pois. En ole vielä tavannut pulloa tai pakkausta, joka veisi tyhjänä enemmän tilaa kuin täytenä, joten jos saat limsapullon tuotua pelipaikalle, saat sen myös vietyä poiskin. Plus että pullo todennäköisesti on kevyempi kantaa pois pelien jälkeen. Ja siitä saa pantin.


Piristävät isommat mähinät pitkästä aikaa! Pelejä pyritään ilmoittamaan jo hyvissä ajoin, kuten tällä kertaa, jotta mahdollisimman moni ehtii sumplimaan menonsa siihen malliin. Jatkossa sitten vähintään saman verran pelaajia, kuin nyt oli. Eikä tekosyyksi käy enää, että on liian kuuma sunny
Takaisin alkuun Siirry alas
kase

kase


Viestien lukumäärä : 185
Join date : 22.04.2008

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimeTi Elo 24, 2010 2:43 pm

Joo.. G_G. Ihan jees pelit oli. Pelaajia oli mukava määrä ja sää oli mahatava. Aloituspeliä voisi vielä viilata jonkin verran. Kiitos Rahille ja muille pelaajille cheers
Takaisin alkuun Siirry alas
Pahavaatt

Pahavaatt


Viestien lukumäärä : 24
Join date : 03.07.2008
Ikä : 37
Paikkakunta : Kangasniemi

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitimePe Elo 27, 2010 10:13 am

Oli hyvät pelit. Hyvä että Jani kertasi nuo keskeiset käyttäytymissäännöt, ne eivät tosiaan vaikuttaneet olevan kaikilla vielä selkäytimissä. Mutta kyllähän ne sinne menee, harrastetaan turvallisesti ja kivasti, eikös juu. Ja kaikki kuviot jo oppineet varmasti ymmärtävät että asiasta voi toverillisen kohteliaasti huomauttaa kentälläkin, jos asiallisesta huomautuksesta pahoittaa mielensä niin koko jätkä on silloin todennäköisesti ihan väärässä paikassa sunnuntaiehtootansa viettämässä.

Pistoolipeleissä oli yksi nopea tilanne jossa vastapelaajasta ei jäänyt tuntomerkkejä mieleen että olisin käynyt asian hoitamassa naamatusten heti pelin jälkeen, mutta laitetaan tänne. "Eikö muka osunut?" Ei, ei osunut. Kyllä minä olisin sanonut.

Erilainen aloituspeli oli bueno. Ottakaamme huomioon että tämä oli vasta ensimmäinen kokeilu, harvoin heti betatesti osoittautuu valmiiksi hiotuksi timantiksi. Minulla oli ainakin pirun hauskaa, toivottavasti muillakin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Kniemi 22.8.2010 Empty
ViestiAihe: Vs: Kniemi 22.8.2010   Kniemi 22.8.2010 Icon_minitime

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Kniemi 22.8.2010
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Kniemi 18.4.10
» Viikkopelit kesällä 2010
» Yöpelit Kangasniemen hiekkamontulla ver.2010
» Airsoft-tapahtuma Pieksämäellä 2010 toukokuussa

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Airsoft-Pieksämäki :: Pelit :: Pidetyt pelit-
Siirry: